עצים בוגרים מאדמה

עצי זית (בעיקר לשמן)

מעלות:

  • פיתוח ישראלי המיועד בעיקר לשמן, מקביל לזית הסורי לתכונותיו.
  • מתאים לגידול בכל אזורי הארץ.
  • קצב צימוחו רגיל, נושא עלווה ירוקה רבה עם נוף פרימידלי ובעל מראה נקי.
  • צריכת המים רגילה.
  • השמן בעל איכות טעם והריח בינונית.
  • עמידות מלאה לעין הטווס.

פרנטויו (Frantoio):

  • זית אירופאי המגיע מצפון איטליה, טוסקנה.
  • זן המיועד בעיקר לשמן, קשה למסיק.
  • מבנה העץ חצי זקוף בעל קצב צימוח רגיל. צריכת מים רגילה.
  • הפרי אליפטי וגודלו בינוני עד קטן, איכותו של השמן בינונית.

לצ'ינו:

  • זית אירופאי המגיע מצפון איטליה, טוסקנה, המיועד בעיקר לשמן.
  • מבנה העץ רגיל וצימוחו מהיר.
  • פרי הזית קטן יחסית אך הזית בעל יבול גבוה וכמות השמן גבוהה עד בינונית.
  • שמן פירותי בעל איכויות גבוהות של טעם וריח.

עצי זית (לשמן ולמאכל)

סורי:

  • מגיע מלבנון ומהגליל ומתאים לאזורים עם לחות מעטה.
  • אחד הזנים העמידים ביותר ליובש, שייך לקבוצת הזנים עם תכולת שמן גבוהה ביותר בפרי.
  • מבנה העץ כדורי בעל מראה גזע יחודי, חסון מפותל ומחורר.
  • קצב צימוחו איטי, בעל צריכת מים נמוכה.
  • איכות השמן מעולה והינו בעל טעם פירותי, חריף עם מרירות קלה.
  • מתאים גם למאכל.

ברנע:

  • פיתוח ישראלי – זן דו תכליתי המתאים לשמן ולמאכל.
  • מתאים לגידול בכל רחבי הארץ.
  • העץ זקוף וגבוה מאוד, קצב צימוחו מהיר ביותר.
  • צריכת המים מעט גבוהה.
  • השמן בעל טעם פירותי, ארומטי בעל מרירות קלה,
  • עדין ואיכותי. איכות טעם וריח גבוהה.
  • עמידות טובה לעין הטווס.

פיקואל:

  • זית אירופאי המגיע מדרום ספרד, אנדלוסיה, מזן הפיקואל.
  • מתאים לכל איזורי הארץ.
  • מבנה העץ רגיל בעל נוף עגול, עלווה צפופה ומלאה בצבע ירוק זית–מעט מכסיף.
  • בהשקיה ודישון טובים קצב צימוח מהיר, צריכת המים נמוכה יחסית בהשוואה לזני אירופאים.
  • שמן פירותי בעל איכות מעולה.
  • עץ יפה מאוד, חסכוני במים ויפה לשמן ומאכל.

רימון ראש פרד

  • הרימון מוצאו מפרס וגדל באזורנו כבר למעלה מ 5000 שנה.
  • הרמיון הוא עץ נשיר בעל מבנה שיחי.
  • הרימון מלבלב בתחילת האביב ופורח  בפרחים אדומים ויפים בתחילת הקיץ.
  • לזן ראש פרד פרי מתוק גדול וורוד שמבשיל באוגוסט.
  • מצוין למאכל ולמיץ.

תות שאמי

  • תות שחור שמוצאו מסין וגדל כיום  גם במזרח התיכון. עץ נשיר שמתאים לאזור ההר.
  • צבע פריו של התות השאמי הוא ארגמן-כהה, טעמו חמצמץ ייני ואיכותו טובה.
  • מצוין למאכל, ולריבות . עשיר מאוד בברזל.
  • התות השאמי מצטיין בגודלו הקטן יחסית לשאר זני התות. קוטר של עץ בוגר 4-5 מטר.
  • מבשיל ביוני-יולי.
דילוג לתוכן